Team Performance

Het succes van een team wordt voor een groot deel bepaald door de mate van effectieve aansturing door de leidinggevende. Tegenwoordig zie je steeds vaker zelfsturende teams, soms zelfs zonder teamleider. Succesfactoren voor dit soort teams zijn:

  1. Een goede zelfregie (ook wel zelfsturing genoemd of persoonlijk leiderschap) van de individuele leden van het team. Zelfregie is de mate waarin je in staat bent realistische doelen te stellen èn te behalen met oog voor jezelf, je collega’s, je klanten èn de organisatie . Daarbij is professionele communicatie over afstemming van taken en de onderlinge samenwerking natuurlijk een eerste vereiste. Sylver helpt de zelfregie en professionele communicatie van teamleden te verbeteren.
  2. In teams met een leidinggevende of teamleider: Een aangepaste, op het team gerichte leiderschapsstijl. In teams (en zeker in zelfsturende teams) komt de kennis, kunde en ook visie meer en meer uit het team zelf. Leidinggevenden of teamleiders willen graag dat hun team zelfstandig aan de slag gaat maar ervaren dat dit niet altijd zo is. Wat doe je nu als leidinggevende om ervoor te zorgen dat je team zelfstandig gaat performen, zodat je jezelf meer kunt richten op andere zaken? Sylver helpt leidinggevenden een constructieve leiderschapsstijl ontwikkelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s